Drømmereisene med seilbåt

Det er ikke til å komme unna – selv sommeren i Norge er ikke akkurat tropisk, og noen ganger trenger man rett og slett å komme seg litt lengre unna. Det betyr gjerne at man ikke kan ta med seilbåten på tur, men det finnes mange muligheter for leie av seilbåter i varmere strøk.Valg av reisemål bør være første punkt på listen. Mange drømmer nok om seilturer i Karibia, men det finnes også flotte reisemål for eksempel i Asia eller i Middelhavet. Starter man med å finne billige flybilletter til det aktuelle reisemålet har man kommet godt i gang. Det kan være lurt å sjekke hos for eksempel Travelmarket.no, der man får en oversikt over de billigste alternativene for ulike datoer.

Finne seilbåten

Neste punkt på listen blir selvsagt å finne seilbåten. Dette vil selvsagt være enklere i noen land enn andre, spesielt avhengig av hvor stort seilemiljøet er. Mange velger å gå gjennom norske agenter for å sikre seg trygge forhold, men det er selvsagt også mulig å gjøre alt selv. Reiser man med barn er det selvsagt enda flere ting man bør tenke på spesielt i gjennomføringen av ferien. Dette har VG kommet med en del tips til. Blant annet er det lurt å tenke igjennom på forhånd hvorvidt man ønsker å hyre ekstra mannskap, eller om man kommer til å klare alt selv.

Sertifisering

Du må også huske å sjekke på forhånd hvilke sertifiseringer som kreves i det aktuelle landet man ønsker å seile. ICC har blitt en standard i mange land, men dette er det mulig å få i Norge før man reiser. Noen land krever også andre sertifiseringer, og det er viktig at man avklarer dette på forhånd. I verste fall kan man bli på stående igjen på kaia, med seilbåten innen rekkevidde uten å få sette føttene om bord!